Zo kun je je cadeaubonnen inwisselen

Cadeaubonnen zijn een fantastische keuze als je niet zeker weet wat je voor je dierbaren of vrienden moet kopen. Ze zijn gemakkelijk te krijgen. Je kunt gewoon naar www.wissel.nl of andere websites gaan om er een te kopen. Veel cadeaubonnen zijn al geactiveerd wanneer ze worden gekocht. De ontvanger hoeft dit dus niet te doen. Sommige andere kaarten moeten echter eerst door de ontvanger worden geactiveerd om in gebruik te kunnen worden genomen. Om ervoor te zorgen dat je dierbaren het gedoe van het activeren niet hoeven te ervaren, kun je het voor hen activeren. In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen.

Is je sticker al geactiveerd of niet?

Je wilt eerst de sticker op de voorkant van de kaart controleren om de URL te vinden. Als de kaart geactiveerd moet worden, staat er meestal een witte sticker of een andere duidelijk zichtbare indicator op de voorkant van de kaart. Op de sticker moet een gratis nummer en/of een websiteadres staan ​​waarmee je de kaart kunt activeren. Als je geen sticker of andere indicatoren ziet, is je kaart waarschijnlijk geactiveerd en klaar voor gebruik.

Is het niet geactiveerd? Doe het handmatig

Voer de opgegeven URL in je zoekbalk precies in zoals deze wordt weergegeven. Typ de URL zorgvuldig in en controleer deze nogmaals voordat je op ‘enter’ drukt. Oplichters met cadeaubonnen richten zich op slachtoffers die tijdens het activeringsproces onbedoeld de verkeerde URL invoeren. Vervolgens kun je de ID-, activerings- en/of PIN-nummers invoeren. Het identificatienummer is vaak het eerste nummer dat je invoert, maar de spaties op de website moeten als zodanig worden gemarkeerd. Meestal is de activeringscode of pincode waarmee de kaart wordt geactiveerd, het tweede nummer dat je invoert. Meestal is de activeringscode korter dan het identificatienummer.

Verward? Dit is wat je moet doen

Bel de klantenservice op het nummer op de achterkant van de kaart als je hulp nodig hebt bij het bepalen welke cijfers je moet invoeren. Als je een virtuele kaart of eGift hebt ontvangen, gebruik dan de activeringscode die naar je is gemaild om de cadeaukaart bruikbaar te maken. Je ontvangt virtuele cadeaubonnen per e-mail. De e-mail bevat alle benodigde activeringscodes en instructies voor het online voltooien van het proces. In plaats van instructies voor het activeren van virtuele kaarten, kunnen ze instructies bevatten voor het claimen van eGifts.

Wees veilig bij het activeren van de kaart

Registreer je kaart online of telefonisch om diefstal te voorkomen. Verschillende retailers bieden cadeaukaart registratie om dit ook te voorkomen. Om je cadeaubon te registreren, bel je de klantenservice of ga je naar de website van de winkelier als je je zorgen maakt over de veiligheid. Nu je weet hoe je cadeaubonnen kunt activeren, kun je nu een vertrouwde website bezoeken en cadeaubonnen kopen voor je dierbaren!