Winkelpand zoeken

Het zoeken van een geschikt winkelpand valt niet mee. Hoe vind je er één? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Hieronder lees je een aantal tips.

Locatie

Een van de belangrijkste keuzes: de locatie van je winkel. Bedenk je goed welke producten je gaat verkopen, en hoeveel afstand mensen willen afleggen om jouw winkel te bereiken. Wil je kleren verkopen? Ga dan in een winkelgebied zitten waar mensen gaan shoppen. En ga zeker niet op een industrieterrein zitten! En maak je hele unieke dingen, waarvoor je veel ruimte nodig hebt en waarvoor mensen bereid zijn om er ver voor te reizen? Ga dan niet in een super duur pand in de winkelstraat zitten.

Winkeloppervlakte

Hoeveel oppervlakte heb je nodig voor je winkel? Bedenk dit van te voren goed. Houdt hierbij ook rekening met een afrekenbalie, looppaden, meubels en andere zaken die in jouw winkel van toepassing zijn. De hulp inschakelen van een expert kan hierbij geen overbodige luxe zijn. Samen kunnen jullie een inschatting maken van het aantal vierkante meters dat je nodig hebt.

Magazijn / kantoor

Ga voor jezelf na of je magazijnruimte of een kantoor nodig hebt. De meeste winkels hebben een klein kantoor en een magazijntje achterin de winkel. Als je dit nodig hebt, houdt daar dan rekening bij wanneer je een winkelpand gaat uitzoeken.

Huurprijs

Natuurlijk is de prijs ook van groot belang bij het uitzoeken van een pand. Maak van te voren een schatting van je opbrengsten en winst, en bereken of je je huur en alle andere kosten kunt betalen.

Over ons

Op winkel-eigenaren.nl lees je het laatste nieuwst en tips voor winkel eigenaren. Iedereen die werkzaam is in de retail vindt hier waardevolle tips en tricks. Heb je een artikel dat je graag op deze website wil plaatsen, of wil je partner worden? Neem dan contact met ons op.