Etalage inrichten

Misschien wel een van de belangrijkste en daarom meest moeilijke beslissingen die je als winkeleigenaar moet maken: de inrichting van de etalage. Dit is namelijk van grote invloed op de keuze of iemand wel of niet bij jouw winkel naar binnen stapt. Vandaar ook dat er speciale opleidingen voor zijn, en er mensen zijn die etalages inrichten voor hun beroep.

Producten

De belangrijkste keuze die je hiervoor moet maken is welke producten je in de etalage wil tentoonstellen. Wat zijn nou populaire producten? Waar trek jij klanten mee naar je winkel? En heb je er wel genoeg van op voorraad? Dit speelt allemaal mee bij de keuze voor de producten die je in je etalage legt.

Achtergrond

De achtergrond kan ook erg bepalend zijn. Voor de ene winkel zal het zeker lonen om direct de winkel in te laten kijken. Maar voor andere winkels kan een kijkje in de winkel te veel afleiden van de producten in de etalage. Je kunt daarom een tussenschot achter de tentoongestelde producten neerzetten, waardoor men nog niet de winkel in kan kijken en dus ook niet afgeleid kan worden.

Schoon

Houdt het alsjeblieft schoon. Wanneer men naar binnen moet kijken door vieze ramen en vervolgens een paar spinnenwebben ziet zitten nodigt dit natuurlijk niet uit om naar binnen te komen. Zorg daarom dat je de etalage en de ramen altijd schoon houdt. Zo nodig je mensen uit om naar binnen te kijken en om daarna jouw winkel binnen te lopen.

Communicatie

Heb je een uitverkoop? Of loopt er een win-actie? Communiceer dit vanuit je etalage naar iedereen die voorbij loopt! Misschien haal je iemand hiermee net over de streep om toch eens naar binnen te komen. Wat zeg nou eerlijk: we houden toch allemaal van uitverkoop?

Over ons

Op winkel-eigenaren.nl lees je het laatste nieuwst en tips voor winkel eigenaren. Iedereen die werkzaam is in de retail vindt hier waardevolle tips en tricks. Heb je een artikel dat je graag op deze website wil plaatsen, of wil je partner worden? Neem dan contact met ons op.