Wat zijn de mogelijkheden met het leasen van je auto?

Het leasen van een auto komt steeds vaker voor. Zowel privé als zakelijk, maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden van het leasen van een auto? Of wat is het überhaupt eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles over wat het leasen van een auto is, waarom je een auto zou moeten leasen in plaats van kopen, wat elektrisch leasen is en waarom elektrisch leasen best nog wel eens interessant voor je kan zijn. Waar je vroeger vooral veel auto’s op gas, benzine of diesel zag rijden, is dat vandaag de dag wel anders. Benieuwd? Lees dan vooral mee!

Wat is het leasen van een auto eigenlijk?

Laten we eerst eens uitleggen wat het leasen van een auto eigenlijk is. Het leasen van een auto is eigenlijk niks anders dan het huren van een auto, eigenlijk net zoals bij een huis. Je kunt het hier dan ook mee vergelijken, echter zitten er bij het leasen of huren van een auto natuurlijk wel andere voorwaarden aan vast. Dit verschilt natuurlijk per auto, merk of lease maatschappij. Voor actuele informatie dien je dit te vragen aan de lease maatschappij waar je een auto wilt gaan leasen. Een interessante auto om te leasen is de Hyundai IONIQ 5.

Waarom zou je een auto leasen in plaats van kopen?

Maar waarom eigenlijk leasen in plaats van kopen? Goede vraag! Gelukkig hebben we daar een goede reden voor, het bespaart je namelijk aardig wat goed. Niet iedereen heeft zo één twee drie een flinke zak geld liggen om de droomauto te kopen die je wilt. Bij het leasen of huren van een auto betaal je maandelijks een bedrag en kan je vervolgens rijden in de auto die je wilt, en dat voor een bedrag per maand in plaats van een grote zak geld in één keer!

Elektrische auto leasen

Wist je dat je ook een elektrische auto kunt leasen? Waar je vroeger natuurlijk alleen maar auto’s op gas, diesel of benzine zag rijden is dat vandaag de dag wel anders. De vraag naar elektrische auto’s is exponentieel gestegen de afgelopen jaren. De lease maatschappijen spelen hier goed op in door ook elektrische auto’s aan te bieden voor het leasen. Wil je bijvoorbeeld een elektrische bedrijfswagen leasen? Het kan tegenwoordig allemaal!