Hoe draag je polo shirts?

Polo shirts horen thuis op zeilboten, boulevards, en golfbanen. Het is vrijetijdskleding, maar dan wel in een stijlvolle uitvoering. Combineer polo shirts met een jeans of chinos voor de ultieme cool-casual look. Draag de polo shirts niet met een T-shirt eronder, stop de polo shirts nooit in je broek, en voor mensen met warme herinneringen aan de jaren 80, kraag omhoog zetten is ‘not done’. Maar dat wist je natuurlijk al. Nu de zakenwereld steeds minder formeel wordt en mensen meer behoefte hebben aan comfort, zijn er veel meer gelegenheden om polo shirts te dragen. Kantoren eisen steeds minder een “uniform” en het is geaccepteerd dat je je kleedt naar je persoonlijke stijl.

Geen vervelende labels of grote logo’s

Natuurlijk kun je ervan houden, van die grote logo’s op de rug of de borst van je poloshirt. Maar over het algemeen zal je zulke logo’s niet aantreffen op kwalitatief goede polo shirts. Ook de labels die in ieder shirt zitten met de wasvoorschriften, de maat en het merkje, zullen bij de kwalitatief goede polo shirts niet uitsteken boven je shirt. De meeste zitten namelijk geheel vast of in de polo shirts gedrukt. Het stikwerk van de polo shirts voelen zacht aan. Het voelt ook als kwalitatief goede katoen, heerlijk zacht op de huid. De naden van polo shirts moeten uiteraard niet irriteren want dan draag je het niet.

Een klein stukje geschiedenis

Polo’s zijn uitgevonden in de 19e eeuw. Deze unieke shirts werden voorheen vooral alleen gedragen door tennissers en golfers. Polo’s werden in eerste instantie dus uitgevonden als praktische en comfortabele kleding voor sporters ter vervanging van het zogenaamde ‘Tennis Whites’. Dit was een shirt met lange mouwen wat niet bekend stond als bijzonder comfortabel. De meest prestigieuze sport die met het poloshirt wordt geassocieerd, je raad het al, is uiteraard Polo.