Een kersttrui geeft de mens een goed gevoel

De kerst komt weer in zicht en dat is te merken: in de winkels en om ons heen spotten we steeds meer kersttruien, het liefst zo fout mogelijk. Sinds enkele jaren zijn de foute kersttruien een groot succes. Hoe fouter, hoe beter. Lichtjes op de truien, een zingende kerstman of alle mogelijke kleuren in eén trui; niets is te gek. 

Het klinkt waarschijnlijk gek, maar het dragen van een kersttrui heeft daadwerkelijk grote invloed op de stemming van de mens. Het blijkt de mens een goed gevoel te geven; het persoon vrolijker en gezelliger. Benieuwd waarom? Lees snel verder.

  1. Comfortabel

Het is prachtig om in een glitterjurk te verschijnen, al zul je je er niet bepaald comfortabel in voelen. De glitters kunnen kriebelen, de jurk kruipt op of je moet oplettend zijn bij iedere beweging; op die momenten kun je niet wachten op een heerlijk joggingspak aan te trekken. 

Indien je de kerst doorbrengt in een foute kersttrui zul je gegarandeerd een feestelijke look creëren en voel jij je ook nog eens comfortabel in je outfit. Win-winsituatie naar mijn idee.

  1. Gezellig

Hier hoef ik waarschijnlijk geen uitleg bij te geven. Het dragen van een foute kersttrui brengt ten slotte enorm veel gezelligheid met zich mee. Zodra jij de ruimte binnenloopt, zul je bij alle aanwezigen een lach op hun gezicht toveren. 

  1. Erg populair

De foute kersttruien zijn populair geworden door bekende feel-good-films, denk bijvoorbeeld aan de Bridget Jones-films. Hoogstwaarschijnlijk zijn de opmerkelijke kersttruien van Bridget Jones zelf en Mark Darcy jou niet ontgaan. 

  1. Warm

De kerst valt in de maand december; vrijwel de koudste maand van het jaar. Het is dan ook jaarlijks een grote uitdaging om een schitterende en warme outfit samen te stellen. Bij schitterend zul je al snel denken aan een mooi jurkje, terwijl een jurkje niet prettig is bij lage temperaturen. Oplossing? De foute kersttrui!