3 tips voor je etalage inrichting

Het inrichten van je etalage is een belangrijke klus wanneer je een winkel opent. De etalage is van grote invloed op de keuze van mensen om wel of niet naar binnen te lopen. Om je hiermee een beetje opweg te helpen hebben we wat ideeën op een rijgezet.

Humor!

Humor doet het altijd goed. Wanneer je jouw doelgroep op de juiste manier aan het lachen weet te krijgen, bouw je direct een prettige band met ze op. De kans wordt daardoor groter dat iemand naar binnen komt. Pas wel op met de grappen die je maakt: als ze niet bevallen of beledigend zijn, kan het een negatief effect hebben.

Spieken

Laat mensen naar binnen spieken. Beplak een groot gedeelte van je etalage, en laat mensen door een kleine opening naar binnen gluren om ze nieuwsgierig te maken. Zo laat je ze naar binnen spieken en worden ze nieuwsgierig naar wat er nog meer te vinden is.

Hoe minder, hoe beter

Denk goed na over de producten die je in je etalage wil leggen. Leg hier alleen de producten neer waarmee jij denkt mensen naar binnen te trekken. Het heeft geen zin om zoveel mogelijk producten neer te leggen. Dan wordt het eerder rommelig en is de aandacht te snel afgeleid. Hoe minder producten er liggen, hoe meer de focus erop ligt.

Heb jij nog goede tips voor het inrichten van je etalage? Of wil je een keer een gastblog schrijven op onze website? Neem dan contact met ons op!